Хочете порадувати рідних і здивувати гостей? Тоді приготуйте салат з баклажанів зі смаком грибів: бурю захоплення можна побачити в той момент, коли гості дізнаються від господині, з чого зроблений шедевр.
Салат складається всього з трьох основних продуктів, готується неймовірно просто, а результат завжди карколомний. Неймовірно ароматна, ситна і дуже смачна страва, та ще й зі смаком свіжих печериць: пальчики оближеш. Повірте, через пару хвилин в салатниці нічого не залишиться: зметуть все, до останньої крихти.
Склад продуктів
два баклажана;
п’ять зварених круто яєць;
велика головка ріпчастої цибулі;
одна столова ложка цукру;
дві столові ложки домашнього майонезу;
дві столові ложки 6% оцту;
сіль за смаком;
рафінована соняшникова олія — для смаження.
Салат з баклажанів зі смаком грибів: покроковий процес приготування
Баклажани промиваємо, обсушуємо — від шкірки їх очищати не потрібно.
Нарізаємо їх спочатку кружечками (товщиною 3-5 міліметра), а потім скибочками. Перекладаємо в глибоку миску, посипаємо сіллю (половина столової ложки) і перемішуємо. Прибираємо на 20 хвилин в сторону, щоб овочі пустили сік.
Одну велику головку ріпчастої цибулі (або дві маленьких) нарізаємо тонкими півкільцями, кладемо в окрему тарілку.
Додаємо одну столову ложку цукру, половину чайної ложки солі і вливаємо 6% оцет (у мене яблучний). Заливаємо цибулю однією склянкою окропу, розмішуємо і прибираємо в сторону: вода повинна повністю охолонути.
Через 20 хвилин баклажани перекладаємо в друшляк, промиваємо холодною водою, а потім даємо їй повністю стекти.
На пательню наливаємо невелику кількість рослинної олії, розігріваємо її.
У розпечену олію викладаємо скибочки баклажанів: не всі відразу, а в два або три підходи. Смажимо до тих пір, поки не стануть м’якими, а потім перекладаємо на тарілку, застелену паперовими рушниками.
Зварені круто курячі яйця очищаємо від шкаралупи, нарізаємо довгими пластинками.
Півкільця цибулі виймаємо з маринаду і викладаємо на серветки.
У великій мисці або в салатниці змішуємо остиглі баклажани, часточки яєць і мариновану цибулю. Додаємо трохи солі, заправляємо домашнім майонезом, розмішуємо — і можна подавати на стіл.
Порада. Замість майонезу можна використовувати для заправки салатів ніжний соус зі сметани: і смачно, і користі більше.
Салат з баклажанів зі смаком грибів виходить смачним і дуже ситним: він може стати повноцінною вечерею або перекусом протягом дня. Обов’язково приготуйте і порадуйте рідних такою смакотою.
Всім смачного.
Джерело:intermarium.news