САЛАТ З БАКЛАЖАНІВ ЗІ СМАКОМ ГРИБІВ: НЕВИМОВНА СМАКОТА

Хочете порадувати рідних і здивувати гостей? Тоді приготуйте салат з баклажанів зі смаком грибів: бурю захоплення можна побачити в той момент, коли гості дізнаються від господині, з чого зроблений шедевр.

Салат складається всього з трьох основних продуктів, готується неймовірно просто, а результат завжди карколомний. Неймовірно ароматна, ситна і дуже смачна страва, та ще й зі смаком свіжих печериць: пальчики оближеш. Повірте, через пару хвилин в салатниці нічого не залишиться: зметуть все, до останньої крихти.

Склад продуктів

два баклажана;
п’ять зварених круто яєць;
велика головка ріпчастої цибулі;
одна столова ложка цукру;

дві столові ложки домашнього майонезу;
дві столові ложки 6% оцту;
сіль за смаком;
рафінована соняшникова олія — ​​для смаження.

Салат з баклажанів зі смаком грибів: покроковий процес приготування

Баклажани промиваємо, обсушуємо — від шкірки їх очищати не потрібно.

Нарізаємо їх спочатку кружечками (товщиною 3-5 міліметра), а потім скибочками. Перекладаємо в глибоку миску, посипаємо сіллю (половина столової ложки) і перемішуємо. Прибираємо на 20 хвилин в сторону, щоб овочі пустили сік.

Одну велику головку ріпчастої цибулі (або дві маленьких) нарізаємо тонкими півкільцями, кладемо в окрему тарілку.

Додаємо одну столову ложку цукру, половину чайної ложки солі і вливаємо 6% оцет (у мене яблучний). Заливаємо цибулю однією склянкою окропу, розмішуємо і прибираємо в сторону: вода повинна повністю охолонути.

 

Через 20 хвилин баклажани перекладаємо в друшляк, промиваємо холодною водою, а потім даємо їй повністю стекти.

На пательню наливаємо невелику кількість рослинної олії, розігріваємо її.

У розпечену олію викладаємо скибочки баклажанів: не всі відразу, а в два або три підходи. Смажимо до тих пір, поки не стануть м’якими, а потім перекладаємо на тарілку, застелену паперовими рушниками.

Зварені круто курячі яйця очищаємо від шкаралупи, нарізаємо довгими пластинками.

Півкільця цибулі виймаємо з маринаду і викладаємо на серветки.

У великій мисці або в салатниці змішуємо остиглі баклажани, часточки яєць і мариновану цибулю. Додаємо трохи солі, заправляємо домашнім майонезом, розмішуємо — і можна подавати на стіл.

Порада. Замість майонезу можна використовувати для заправки салатів ніжний соус зі сметани: і смачно, і користі більше.

Салат з баклажанів зі смаком грибів виходить смачним і дуже ситним: він може стати повноцінною вечерею або перекусом протягом дня. Обов’язково приготуйте і порадуйте рідних такою смакотою.

Всім смачного.

Джерело:intermarium.news

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *