Ось 19 найшкідливіших продуктів у світі! Уникайте їх за будь-яку ціну!

На жаль, в наш час важче знайти корисну для здоров’я їжу, ніж шкідливу. Звичайно, з чіпсами і колою все і так зрозуміло, але багато продуктів, які вважаються корисними, насправді містять шкідливі добавкиt.

Ось від чого краще триматися подалі:

1. Курячі нагетси.

Шкідливі інгредієнти: дигліцериди, червоний № 40, караген.

Курячі нагетси завжди містять безліч синтетичних інгредієнтів, які надають їм їстівний вигляд і не дозволяють швидко псуватися.

2. Фруктовий сік.

Шкідливий інгредієнт: фруктоза.

Навіть натуральний 100% сік містить до 36 грам цукру на склянку, причому це фруктоза — той самий цукор, який призводить до виникнення підшкірно-жирової клітковини.

3. Білий цукор.

Шкідливий інгредієнт: цукор.

Білий цукор особливо шкідливий, але тростинний і кондитерський цукор також призводять до ожиріння.

4. Попкорн для мікрохвильової печі.

Шкідливі інгредієнти: трансжири.

Як відомо, трансжири дуже погано позначаються на роботі серця.

5. Енергетики.

Шкідливі інгредієнти: сахароза, глюкоза, кофеїн.

Будь-який енергетичний напій − це невиправдано дорогий хімічний коктейль, що містить кофеїну, як чашка міцної кави і купу цукру (або цукрозамінників). До речі, енергетики на 11% частіше викликають карієс, ніж звичайна кола.

6. Дієтична кола.

Шкідливі інгредієнти: карамельний барвник, бромована олія, бісфенол А, аспартам.

Пляшка коли містить одночасно канцерогенні барвники, синтетичні цукри, що викликають ожиріння і навіть вогнегасні засоби!

А цитрусові напої містять бромовану олію, яка може викликати безпліддя і порушує роботу щитовидки.

7. Бульйонні кубики.

Шкідливий інгредієнт: глутамат натрію, жовтий № 5, жовтий № 6.

Глутамат використовується для штучної стимуляції апетиту, тоді як синтетичні жовті барвники призводять до гіперактивності й розсіювання уваги у дітей.

8. Смажене у фритюрі.

Шкідливий інгредієнт: гідрогенізована олія.

Нагетси, кальмари, картопля… все, що смажиться у фритюрі, сприяє зайвій вазі. Але це ще не все: гідрогенізована олія, в якій це все смажиться, може викликати депресію і сприяє утворенню тромбів в артеріях.

9. Фермерський лосось.

Шкідливі інгредієнти: омега-6, ПХБ.

Весь атлантичний лосось вирощується на фермах і містить небезпечні жирні кислоти омега-6, що викликають запалення. Крім того, його фарбують у рожевий колір з допомогою ПХБ — канцерогенних хімікатів, заборонених ще в 1979 році.

10. Холодний чай у пляшках.

Шкідливий інгредієнт: альгінат пропіленгліколю (E405).

Цей загущувач, стабілізатор і емульгатор може викликати серцево-судинні та нейротоксичні захворювання.

11. М’ясні продукти.

Шкідливі інгредієнти: нітрат, натрій.

Нітрати порушують засвоєння цукру в організмі, що може призвести до діабету. Крім того, підвищується ризик раку щитовидної залози і кишечника. А натрій призводить до гіпертензії, що може закінчитися серцево-судинними захворюваннями.

12. Мариновані огірки.

Шкідливі інгредієнти: бензоат натрію, бензоат калію.

Експерименти показують, що бензоати шкодять мітохондріям наших клітин, тобто руйнують ДНК.

13. Фарбовані апельсини.

Шкідливі інгредієнти: цитрусовий червоний №№ 1 і 2.

Апельсини часто фарбують, щоб вони виглядали привабливіше. Обидва барвника можуть пошкодити хромосоми і викликати рак.

14. Майонез з «Макдональдса».

Шкідливий інгредієнт: сорбат калію.

Сорбат калію визнаний канцерогеном, оскільки викликає мутації клітин ссавців.

15. Морожена риба і рибні продукти.

Шкідливий інгредієнт: Трет-бутил-гідрохінон.

Це консервант, який у великих дозах може призвести до раку шлунка.

16. Жувальна гумка.

Шкідливий інгредієнт: бутильований гідроксіанізол (БГА).

БГА виділяється в роті при жуванні, навіть, якщо ви випльовуєте жуйку. Цей консервант у великих кількостях перешкоджає згортанню крові й призводить до зростання ракових пухлин. Заборонений у Великобританії, Японії та багатьох європейських країнах.

17. Біла мука.

Шкідливий інгредієнт: діоксид хлору.

Це відбілювальний засіб є канцерогенним.

18. Вода у пляшках.

Шкідливий інгредієнт: бісфенол А.

Бісфенол А міститься в пластиковій харчовій тарі і діє в найменших дозах. Він може викликати гормональний дисбаланс і ріст грудей у чоловіків, а також рак і безпліддя.

19. Штучний шоколад.

Шкідливий інгредієнт: полісорбат-60.

Цей емульгатор робиться з кукурудзи, пальмової олії і нафти і ніколи не псується. Проблема в тому, що він часто містить 1,4-діоксан — речовину, що викликає рак у ссавців.

За матеріалами

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *