«Її треба відрізати, як апендицит»: Приходько закликала відмовитися від російської мови…

Відома українська співачка Анастасія Приходько поділилася своїми думками щодо російської мови на українській землі, і наголосила, що нам варто відмовитися від неї.

Свої думки вона  в інтерв’ю “Крим. Реалії”, передає “Цинічний Львів”.

“Якби ми об’єднувалися і боролися за українську музику, за українську мову, за українське кіно, то російська мова сама б відпала. Нам не потрібна ця прихильність. Її треба відрізати, як апендицит, і викинути”, – зазначила вона.

Крім того зірка наголосила, що ця проблема російської мови почалася ще з моменту незалежності України.

“…чому в Росії не звучить киргизька музика на радіо? І немає українських шкіл? Чому у нас має звучати Григорій Лепс? Я за те, щоб було більше європейських музикантів, більше американських. Так, ми з вами зараз розмовляємо російською мовою, як і багато інших, це і є та проблема, яка почалася з моменту незалежності України. Треба було ще тоді боротися за це в школах, в університетах”, – впевнена співачка.

І додала:

“Ви у своєму праві та нічого не треба доводити – це ваш будинок, і це ваша мова: та сама, за яку ще недавно розстрілювали, а зовсім недавно, вже на нашій пам’яті – сміялися”, – нагадала вона.

Як відомо, Анастасія Приходько — українська попспівачка, громадський діяч, заслужена артистка України та співзасновниця громадського руху «Вимагаю змін». У жовтні 2018 року повідомила, що вона йде зі сцени. Анастасія приклад яскравого і стрімкого кар’єрного злету. Вона відмовилася від усіх музичних нагород Росії через її агресію щодо України, а колег-співвітчизників, які гастролюють в Росії, Настя називає “зрадниками”

Джерело: ukrrain.com
Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *