Ірена Карпа: Кароче, я дуже люта. Вийшла моя 8-річна дитина зі школи зі сльозами на очах. Питає мене, як сказати російською «ласкаво просимо до Росії»

Українська письменниця та музикант Ірена Карпа розповіла неприємну історію, яка сталася з її дочкою в одній з французьких шкіл, де вона навчається:

Кароче, я дуже люта.

Вийшла моя 8-річна дитина зі школи зі сльозами на очах. Питає мене, як сказати російською «ласкаво просимо до Росії». На моє «?!?!?!» каже, що вчителька італійської знімає їх у фільмі про глобальне потепління , де дітей розподілили за групами.

В групі «американці» вже було чимало дітей, які хоч ніякі й не американці, і говорять з диким акцентом. (Вчителька їх вчить казати «welcome IN America”, і лише К аю це збентежило, втім, її виправлення на «to” пройшло непомітним).

А тепер вгадайте, в яку групу помістили мою дитину з її 50%украінських, а іншими німецьких, єврейських, норвезьких, шведських, англійських генів?.. правильно: в російську ж. Де крім неї ота єдина її однокласниця росіянка «в шапці». Бо на Каїні спроби прояснити вчительці, що вона українка, було стандартне «це одне й те ж». А якщо Каї ця група не подобається, вона може не зніматися у фільмі.

Спокійно пояснила я Каї, що її вчителька тупіца, яка не вчила ні історію, ні географію.

А завтра піду в школу вломлю п.зди (закреслено) поговорю з директором. Заодно поцікавлюся, чи не з тої вчителька провінції, де зараз тримають нашого Марківа.

Пс. Мій французький чоловік обурився ще більше. Піде в школу зі мною. Пропонує щодня вчительці роздруковувати сторінку про війну на Донбасі, Голодомор тощо…
Коротше, влаштуємо завтра міжнародний скандал.
Ірена Карпа

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *