НЕЙМОВІРНО СМАЧНО! СПРОБУВАВШИ ЦЮ СТРАВУ, ВИ НАЗАВЖДИ ВІДМОВИТЕСЯ ВІД МАГАЗИННОЇ КОВБАСИ!

Куряча пастрома

Пастрома – м’ясний делікатес, який вважається традиційною стравою в багатьох кухнях світу.

Найчастіше пастрому готують з яловичини, але також популярні варіанти зі свинини, індички і курячих грудок. Останній варіант – дуже вдалий, так як м’ясо виходить надзвичайно соковитим і ніжним!

Коли ви будете готувати курячу пастрому, необов’язково суворо дотримуватися рецепта. Додайте за бажанням улюблені прянощі, наприклад, сушений базилік і орегано, кореандр, зерна гірчиці або спеціальну суміш з приправ і спецій для м’яса. У будь-якому випадку страва вийде дуже смачною!

Складові

Куряче філе 400 г

Молоко 300 мл

Часник 3 зуб.

Оливкова олія 3-4 ст. л.

Паприка 1 ч. л.

Сіль 1 ч. л.

Куркума 0,5 ч. л.

Мускатний горіх 2 щіп.

Приготування

Замочіть 2 курячі грудки в молоці на 2 години.

Змішайте вибрані спеції, сіль, пропущений через прес часник і рослинну олію.

Змастіть курячі грудки отриманою сумішшю і залиште на годину. Можна скласти філе навпіл і щільно обв’язати товстою ниткою, щоб воно не розвалювалося і не втрачало вологу при приготуванні.

Викладіть курку на деко, застелене фольгою.

Помістіть страву в попередньо розігріту до 220 градусів духовку на 15 хвилин.

Потім вимкніть духовку, але не відкривайте її 2 години, щоб м’ясо доготувати за рахунок залишкового тепла.

Подавати курячу пастрому можна разом з різними гарнірами, всілякими салатами або нарізати і класти її зверху на хліб.

Ця страва є чудовою альтернативою магазинній ковбасі. Обов’язково збережіть цей рецепт собі і не забудьте поділитися ним з друзями!

Смачного!

Джерело

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *