Відео. Біженців із “Л/ДНР” не можуть влаштувати в РФ і не пускають назад: люди скаржаться, що “приїхали в нікуди”.

Біженці з “Л/ДНР”, яких вивезли до Ростовської області, поскаржилися на безлад на кордоні. Люди, які кілька годин простояли в заторах, розповіли, що не знають, що робити далі: місця в пунктах тимчасового перебування вже закінчилися, ні в кого немає їжі та навіть можливості сходити в туалет і погрітися в приміщенні.

При цьому евакуйовані окупаційною “місцевою владою” люди не можуть зв’язатися зі своїми рідними і повернутися назад, оскільки кордон області зараз відкритий тільки на в’їзд. Про це пише російське ЗМІ Znak.com (щоб подивитися фото та відео, доскрольте сторінку до кінця).

Так, із вечора п’ятниці, 8 лютого, до селища Червоний Десант Ростовської області приїхало близько 30 автобусів із біженцями, багато хто з них – із маленькими дітьми. Частина людей діставалася РФ власним транспортом.

“Ми приїхали в нікуди. Не знаємо, що далі робити. На місці розбиратимемося, де жити. Якщо не вистачить місць, проситимемося до місцевих жителів”, – розповіли люди з ОРДЛО.

У місцевих дитячих таборах та санаторіях, де мали розмістити біженців, місця вже закінчилися. Тепер їх хочуть переправити до Ростова, проте у багатьох водіїв при собі майже немає грошей, кордон закритий, а хто платитиме за дорогу – невідомо. У зв’язку з цим автомобілісти почали погрожувати протаранити ворота, якщо місцева адміністрація не вирішить проблему.

“Раніше “влада” “ДНР” заявляла про те, що кордон із Ростовською областю перетнули близько 10 тисяч людей. Влада Ростовської області говорила, що для прийому біженців все готово, проте оголосили режим НС”, – сказано в повідомленні.

Зазначимо, що президент РФ Володимир Путін наказав видати біженцям із ОРДЛО по 10 тисяч рублів. Гроші можуть почати видавати вже сьогодні, тоді як самі росіяни від цієї ідеї не в захваті.

obozrevatel.com

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *