Кулеба заявив, що Путін кинув проти України майже всю зброю і всі роди військ: уперше з 1941 року б0мбардувалu Київ

Від початку повномасштабної війни РФ проти України президент країни-агресора Володимир Путін кинув на «спецоперацію» майже всю зброю й усі роди військ. Із перших днів вторгнення почалося відразу в чотирьох напрямках, проте українські захисники мужньо вистояли.

Про це на брифінгові в понеділок, 28 лютого, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Український чиновник зазначив: Київ бомбардували вперше з 1941 року.

Путін застосував проти мирної держави крилаті ракети, авіацію, колони танків, наземні війська. «Бомбардування з повітря зазнав і Київ. Уперше з 1941 року, коли на нього падали бомби нацистської Німеччини. Усі злочини зафіксовано на відео», – наголосив глава МЗС.

Окрім того, РФ випустила по території нашої країни близько 180 крилатих та оперативно-тактичних ракет «Іскандер«.

Попри все Україна не впала, як на це, очевидно, розраховував Путін. «Жодне з найбільших міст України так і не було захоплене за чотири дні«, – зазначив Кулеба.

«Ми збили 29 російських літаків і 29 вертольотів, спалили 191 танк, 816 бронемашин, 47 артилерійських гармат, один комплекс «Бук», 21 установку «Град», 291 автомобіль, 80 цистерн із пальним, три безпілотники, п’ять кораблів і п’ять засобів ППО» – додав міністр.

джерело:news.obozrevatel.com

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *