Байден поставив Путіна перед дилемою вирішальною “зброєю” стали дані розвідки – La Repubblicа

Президент США Джо Байден поставив російського лідера Володимира Путіна перед дилемою щодо питання України.

А вирішальною “зброєю” стали дані розвідки.

Оскільки Путін не очікував, що Байден поділиться зібраними даними зі своїми союзниками. Про це пише італійський журналіст Джанні Ріотта у своїй колонці для La Repubblica.

Він зазначив, що “радикальна прозорість” та оптимізм команди Байдена щодо демократичних цінностей ставлять Путіна перед важкою стратегічною дилемою: якщо він перерве відстрочку і вторгнеться до Києва, він виявиться міжнародним злочинцем.

З іншого боку, якщо Путін зробить вигляд, що задовольняється обіцянкою, що Україна поки не вступатиме в НАТО, то це стане не довгостроковою перемогою Байдена.

Вступ Києва до НАТО наразі взагалі не стоїть на порядку денному, але ефект путінського рейду є, зазначає колишній прем’єр Швеції Карл Більдт.

“Техніка радикальної прозорості полягає в тому, щоб ділитися нашими даними із західними партнерами. Президент Байден і головні радники з безпеки кожні кілька годин проводять особисті бесіди онлайн з міжнародними колегами з Італії, Німеччини, Франції та Великобританії.

НАТО ніколи не було таким живим”, — пояснив американський дипломат, який щодня розмовляє із союзниками щодо української кризи.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не спостерігає відведення військ Російської Федерації від своїх кордонів.

Водночас глава держави наголосив, що країна спокійно ставиться до будь-яких загроз, оскільки війна триває вже не один рік.

Джерело

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *