Виноградні кісточки дуже корисні, особливо в червоних сортах винограду. Тому, його бажано вживати разом з кісточками.
Лікувальна дія кісточок винограду:
- Покращує стан шкіри.
У кісточках винограду міститься колаген, який запобігає утворенню зморщок, пігментації на шкірі та акне.
- Потужний антиоксидант.
В насінні винограду міститься дуже багато токоферолу, він діє на організм людини як потужний антиоксидант.
- Покращує зір.
У виноградних кісточках міститься багато вітаміну Е, який покращує зір та усуває проблеми при цукровому діабеті.
- Очищує кров та покращує кровообіг.
Вони можуть зміцнювати судини, очищати кров та показані до вживання людям, що мають проблеми з серцем й судинами.
- Профілактика раку.
В червоних та чорних кісточках винограду є речовина, яка являється потужним антиоксидантом. Вони мають здатність боротися з вільними радикалами та запобігати таким чином раку шкіри, молочної залози й простати.
- Володіють протизапальними та антибактеріальними властивостями.
Виноградне насіння очищає кишківник, лікує інфекцію сечовивідних шляхів, попереджає виникнення коліту, гастриту, синуситу та дерматиту.
- Запобігає випаданню волосся.
Вони можуть покращувати стан шкіри голови, зміцнювати їх корені та запобігати випаданню волосся. Воно стане здорове та гарне.
- Як натуральні гормони.
У виноградних кісточках міститься природний гормон, який зменшує проблеми зі здоров’ям при менопаузі.
Виноград завжди варто їсти разом із кісточками.
Будьте здорові!
Джерело:info-life.in.ua