Хто Мoже Вийти На Пенсію Незaлежно Від Пенсійного Віку – Нaзвана Категоpія Укpаїнців

Українську пенсійну систему очікує чергове нововведення — деякі українські громадяни зможуть вийти на пенсію незалежно від того, чи досягли вони пенсійного віку.

Однак для цього потрібно дві умови — мінімум 40 календарних років страхового стажу, і настання 2028 року, з якого стане доступна ця опція.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики України.

«Починаючи з 1 січня 2028 року, при наявності 40 і більше календарних років страхового стажу, пенсія за віком призначається незалежно від віку» – йдеться в повідомленні Міністерства.

Невдача з переїздом із Банкової не перебила у Володимира Зеленського смак до великих проєктів.

Тепер є Велике будівництво, Велика реставрація, ковідна тисяча. Але свист мільярдів перетворився на звичний звуковий фон.
9 лютого 2022, 18:06

Вказується, що процедура буде не найпростішою. Кожен індивідуальний випадок дострокового виходу на пенсію за наявності таких умов розглядатиметься окремо.

При оформленні пенсій такої категорії українців Пенсійний фонд буде враховувати два моменти — загальна кількість страхового стажу та отриману зарплату, але тільки ту, з якої були сплачені страхові внески.

Нагадаємо, на порталі електронних послуг «Дія» вже в березні 2022 року може з’явитися електронне відображення пенсійного посвідчення.

Також Українцям дозволять передавати накопичувальні пенсії у спадок. Це буде дуже актуально в разі, якщо людина, які накопичує собі на гідну старість, не доживе до пенсійного віку.

Джерело:puer.net.ua

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *