Сьогодні велике свято: кого прівітаті и что нельзя делать, всі народні прикмети 5 травня 2021 року

Як відомо, наші предки завжди звертали увагу на погоду і свята. Вони стежили за птахами і тваринами, щоб передбачити майбутнє літо і багато прикмети збереглися і до сьогодні.

День Луки потрібно було прожити в мирі та злагоді з усіма оточуючими. Заборонено було в цей день ходити ліс без особливої ​​потреби, особливо в поодинці. Згідно з повір’ям 5 травня нечисть водить хороводи в хащах і може з собою забрати і людини.

Прикмети на 5 травня

Увага! Тут потенційно цікава для Вас реклама:

  • якщо в цей день вперше чутно кування зозулі, то морозів більше не буде;
  • якщо ранок ясне, то пора сіяти хліб;
  • якщо в ніч з 5 на 6 травня будуть заморозки, то варто очікувати 40 ранкових заморозків.

5 травня іменини святкують Віталій, Гаврило, Всеволод, Климент, Дмитро і Феодор.

У багатьох країнах цей день запам’ятався певними подіями, в честь яких були створені свята. Наприклад, в Америці відзначають День великого сендвіча, День карикатуриста і День вчителя, в Туреччині – Фестиваль зустрічі весни, в Японії і Південній Кореї – День дітей, в Австрії – День боротьби з расизмом і насильством, В Білорусі – День друку, в Чехії – день травневого повстання.

Чим днів 5 травня запам’ятався в історії

У 1821 році світ покинув полководець Наполеон Бонапарт. Є інформація, що у нього був рак шлунка. У 1836 році в Бельгії була побудована перша в Європі залізниця.

У 1842 році в Гамбурзі відбувся «Велика пожежа». В результаті трагедії померло понад 50 осіб, а близько 20 тисяч залишилися без даху над головою. 8 травня вдалося ліквідувати полум’я. Його наслідки були жахливими.

У 1891 році вперше в Нью-Йорку відкрив свої двері концертний зал, де диригентом був Петро Чайковський. У 1919 році в столиці Франції було підписано документ про створення «Ліги товариств Червоного Хреста».

У 1921 році у Франції побачили світ легендарні парфуми «Chanel №5». У 1925 році в містечку Дейтон був заарештований шкільний учитель, який ризикнув викладати теорію Чарльза Дарвіна, що в той час була заборонена. Вчителю присудили штраф у розмірі 100 доларів, які рівносильні нинішнім 1 500 доларів, але пізніше вирок скасували.

У 1951 році в Англії був представлений ігровий комп’ютер, а в 1956 році в столиці Японії стартував перший чемпіонат світу з дзюдо.

Джерело:bbc-ccnn.com

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *