Я плачу вже другий день поспіль і почуваюся просто безсилою у боротьбі з мoнcтрoм під назвою “наша медицина”. Скажіть будь ласка, що можна зробити в цій ситуації?

Не думала ніколи, що буду писати про таке в соцмережах, але у мене в сім’ї горе і мені потрібна допомога або хоча б рада.

Пару днів назад у мене померла двоюрідна сестра, Люся, 35 років. Померла після операції, здавалося б, досить рутинної – видалення доброякісної пухлини підшлункової залози. Операцію проводив дуже відомий хірург в Інституті раку (прізвище оголошувати поки не буду), з блискучою репутацією, до якого ми потрапили за рекомендацією хороших знайомих. Померла вона раптово і з незрозумілої причини, через кілька днів в стаціонарі, при дивних обставинах. У Люсі була температура, але лікарі розповідали, що це нормальні постопераційні речі, коли раптом раптово її матері передали, що потрібна термінова повторна операція і відправили діставати донорську кров. А незабаром об’вілі, що дочка померла.

Я до сих пір не можу повірити в цей жах. Дівчина лягає на рутинну планову операцію і ось її більше немає з нами. Моя бідна дівчинка, мені буде тебе так не вистачати! Приголомшений горем мамі Люсі спочатку причиною смерті назвали … COVID-19! Вірус, яким Люся була заражена, що підтверджує їх же аналіз, зроблений перед операцією! Яка операція і чому раптом знадобилася тієї ночі теж ніхто не пояснив.

Спроби дізнатися інформацію від хірурга розбилися об його небажання спілкуватися – він кинув лише, що «не знає від чого помер пацієнт» і що йому «не подобається звинувачувальний тон, з яким до нього звертаються», він був грубий і не виявив жодного співчуття.

Тобто дівчинка лягла видалити пухлину, і раптом раптово перестала дихати від COVID-19, якого у неї не було?

Звернулися в поліцію, поки всі надії на неї. У розмові з поліцією причина смерті раптом перетворилася в «так у неї був рак 4й стадії», хоча Люся лягала видаляти доброякісну пухлину! Але приблизно той же абсурд написали і у висновку про смерть.

У поліції кажуть, що будуть розбиратися по документам, а Люсю можна ховати. І я боюся, що прямо зараз ці документи кимось десь переписуються і винного в смерті моєї сестри я вже ніколи не знайду.

А ще нам сказали, що тіло в жалюгідному стані (буквально) і потрібно бальзамування за 3000 грн. Мама поклала ці гроші в послужливо розкриту книгу, на вигляд нагадує Біблію! А хірург на питання, чому тіло в такому стані, запитав: «А хто вам це сказав?»

Яка повторна термінова операція планувалася тієї ночі? Чому причиною смерті спочатку назвали COVID-19 при негативному аналізі? Звідки раптом взялася злоякісна пухлина? Як з нізвідки після операції виник рак і за дві доби вбив дівчину?

На ці питання відповіді не дають. Як не віддають і амбулаторну карту (тільки через суд). Я ридаю другий день і відчуваю себе просто безсилою у боротьбі з монстром під назвою «НАША МЕДИЦИНА».

Підкажіть мені будь ласка, що можна зробити в цій ситуації? Куди звернутися? До адвоката? Провести незалежну експертизу? Я не спрагу помсти, я хочу дізнатися правду – чому померла моя сестра?

Natalie Sheliagina

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *