З 1 листопада пенсію отримають не всі! Кому не пощастить!

У Пенсійному фонді повідомили новина яка порадує українських пенсіонерів. Виявляється, вже першого листопада пенсійні виплати можуть отримати не всі.

Тисячі пенсіонерів, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей і які не підтвердили своїх даних можуть позбутися пенсійних виплат.

У ПФУ відзначають, що актуалізацію даних необхідно пройти до 31 жовтня. В Управлінні Пенсійного фонду в Луганську відзначають, що пенсіонерам не варто затягувати з питанням актуалізації даних.

Для того, щоб підтвердити свої дані необхідно при собі мати паспорт, ідентифікаційний код і при наявності, якщо є пенсійне посвідчення мати також і його.

У ПФУ нагадують, що актуалізувати даний можна до 31 жовтня. Тим, хто не встиг здійснити дану процедуру пенсії не будуть виплачені.

Для відновлення отримання пенсійних виплат потрібно буде звертатися до органу Пенсійного Фонду з відповідною заявою та необхідними документами.

Нагадаємо, що в Україні два рази в рік піднімають прожитковий мінімум. Від його розміру залежить ряд соціальних виплат і допомог для населення. Тому виросте і мінімальний розмір пенсії за віком. Громадяни, які отримують мінімальну пенсію, отримають надбавку один раз в цьому році і двічі в наступному. У зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму в грудні 2020 року автоматично буде перераховано розмір мінімальної пенсії, вона складе 1769 гривень.

Джерело

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *