«Золоте молоко» – настільки корисний напій, що всім не завадило б пити його щовечора. Основна складова цього чудо-молока – куркума. До складу коренів і листя куркуми входить барвник жовтого кольору – куркумін і безліч ефірних масел. Протизапальну дію цього засобу складно переоцінити, він активний навіть проти ракових клітин, тому що в складі міститься дуже багато антиоксидантів.
Ось вражаючі корисні властивості «золотого молока»:
- Антисептична та знеболювальна дія
- Підвищення імунітету
- Антиканцерогенні властивості
- Оздоровлення травної системи
- Детоксикація печінки
- Нормалізація ваги і обміну речовин
- Підтримка нормального тиску в організмі
- Поліпшення пам’яті і діяльності головного мозку
- Лікування шкірних захворювань
- Допомога при невралгічних розладах
Головний козир лікарського напою – додавання до куркумі перцю. Адже звичайний чорний перець містить речовину піперін, яка збільшує активне засвоєння куркуми в два рази!
Як приготувати «Золоте молоко»
Спочатку тобі необхідно приготувати пасту з куркуми
Інгредієнти для пасти
- 1/4 склянки порошку куркуми
- 1/2 чайної ложки меленого перцю
- 1/2 склянки фільтрованої води
Змішай всі інгредієнти і трохи провари на повільному вогні, постійно помішуючи. Цю суміш можна скласти в банку і тримати в холодильнику – не потрібно готувати нову кожен раз, коли вирішиш випити такого молока, це великий плюс!
Інгредієнти для золотого молока
- 1 чашка мигдалевого молока (конопляне або кокосове – також хороші варіанти)
- 1 ч. л. кокосової олії
- 1/4 чайної ложки або більше пасти з куркуми, рецепт якої знаходиться вище
- мед
Змішай всі складові, крім меду, нагрій, але не доводь до кипіння. Вимкнувши вогонь, додай в трохи охолоджене молоко мед за смаком – мед не можна проварювати, так як він втрачає свої корисні властивості.
Молоко готове! Пий із задоволенням і оздоровлюйся.
Джерело:tintelekt.com