Навіть той, хто не любить каву, готовий безкінечно насолоджуватись ароматом цього чудового напою. Хочемо поділитися деякими хитрощами його приготування, щоб порадувати тих, хто хоче отримати задоволення від вживання, і тих, кому подобається сам ритуал.
Добавки
Особливий аромат каві надає додавання спецій – кардамону, імбиру, мускатного горіха, кориці. Ви можете вибрати якусь одну або зробити мікс з декількох, все залежить від вашого смаку. Додавати їх треба в мелену каву, щоб під час нагрівання на повільному вогні вони віддали свої аромати. Деякі люблять додавати мелену корицю вже в готовий напій. Як варіант, цілком підходить.
Гурмани радять додати в каву кілька кристаликів солі, які пом’якшать смак.
Ритуал
Щоб мелені зерна краще віддали свій аромат, їх потрібно прожарити трохи у турці, на суху, без води.
При варінні кави рекомендується довести напій до кипіння до появи пінки. Зняти турку з вогню, видалити пінку і повернути на плиту. Виконати цю процедуру бажано три рази. Так у кави виходить більш насичений смак.
Цукор
Якщо п’єте каву з цукром, то можна поліпшити її аромат за допомогою одного прийому: 0,5 ч. л. тростинного цукру змішати з меленими зернами і підігріти на повільному вогні. Без води! Додати тільки після того, як побачите, що цукор розчиняється і карамелізується. Тепер можна доводити напій до кипіння. Смак повинен бути відмінний!
Холодна кава
Якщо треба остудити кави в спеку і не зіпсувати її смак звичайним льодом, можна скористатися одним способом. Заздалегідь приготуйте кілька чашок кави бажаної міцності, остудіть і залийте у форму для льоду. Готові кавові кубики будете додавати за потребою, знижуючи температуру напою без спотворення його благородного смаку.
Джерело:osoblyva.com