Домашні КРУАСАНИ: надвичайно смачні і прості у приготуванні. Дуже смачна домашня випічка! Без перебільшень!

Домашня випічка набагато смачніше покупної, і це факт! Пропонуємо і вам спекти домашні круасани, і урізноманітнити тим самим, ваші сімейні сніданки у вихідні дні або невеликі перекуси.

Такі рогалики дуже зручно давати дитині в школу, погодьтеся, адже всі діти люблять круасани. Якщо не додавати в тісто дуже багато цукру, такі круасани можна поєднувати з сиром, шинкою, сиром і навіть з рибою. Ну а якщо ви віддаєте перевагу солодкій випічці, тоді додайте в тісто більше цукру і якусь ароматну есенцію.

В якості начинки для домашніх круасанів можна використовувати будь-яке варення, шоколадну пасту “Нутелла”, або будь-який крем. Приготування домашніх круасанів не займе багато часу, а результат сподобається всім любителям домашньої випічки.

Складові:

500 гр борошна;
20 гр свіжих дріжджів (або пакетик сухих дріжджів);
125 мл молока;
125 гр йогурту;
3 ст.л. цукру;
1 ч.л. солі;
2 яйця;
70 гр розтопленого вершкового масла;

Щоб змастити тісто:

– 1-2 жовтки з невеликою кількістю молока.

Число порцій: 16

Час випікання: 90 хвилин

Приготування пишних домашніх круасанів:

1. Замочіть дріжджі в теплому молоці з цукром. Залиште дріжджі на 2 хвилини в цій суміші щоб вони активізувалися.

2. У великій мисці замісіть тісто з борошна, йогурту, яєць, солі і дріжджової суміші. Тісто має бути еластичним, не липким, і легко відходити від рук. Якщо консистенція тіста не зовсім така, яка потрібна, можете додати ще трохи борошна.

3. Якщо ви маєте в своєму розпорядженні трохи часу, дайте тісту відпочити і піднятися близько 30 хвилин. Якщо у вас немає зайвого часу, тоді можете приступати до роботи відразу. Розділіть тісто на 8 кульок однакового розміру. Кожну кульку розкачайте в круглий коржик. Змастіть кожен коржик вершковим маслом і викладіть коржі один на інший. Останній корж не треба змащувати маслом. Потім ще раз розкачайте тісто в тонкий лист. Кожен лист розріжте на 12 або 16 трикутників.

4. Викладіть на кожному трикутнику начинку і скрутіть їх в рогалики починаючи від зовнішньої сторони до внутрішньої. Постеліть на деко пергаментний папір і викладіть круасани на деко.
5. Дайте круасанам відпочити і піднятися близько 60 хвилин. Перед тим як випікати круасани змастіть їх яєчним жовтком змішаним з невеликою кількістю молока. Випікайте круасани при температурі 200 градусів, близько 15 хвилин.

Подавати круасани можна з чашкою гарячого молока або чаю.

джерело

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *