ХРУМКА КВАШЕНА КАПУСТА. ЦЕЙ РЕЦЕПТ ДІСТАВСЯ МЕНІ ВІД БАБУСІ. ОБОВ’ЯЗКОВО ЗБЕРЕЖІТЬ СОБІ ЙОГО

Смачнішої квашеної капусти, ніж готувала моя бабуся, просто немає. У неї був свій особливий рецепт, який дістався і мені.

Складові

капуста

морква

сіль

Приготування

Капусту помийте, зніміть (якщо потрібно) верхнє зіпсоване листя, розріжте на 4 частини. Тепер зручно відрізати качан і дрібно нашаткувати капусту. Наріжте всю капустку.

Моркву помити, очистити і натерти на крупній тертці.

У великій мисці починаємо перетирати капусту з сіллю. Беремо невелику жменю капусти, солимо і тиснемо руками, щоб капуста стала м’якшою і пустила сік.

 

Далі додаємо частину морквини і перемішуємо. Далі знову додаємо невелику кількість капусти, солимо і розминаємо, додаємо моркву. Так перетираємо всю капусту, утрамбовуємо, щоб її сік покрив всю поверхню капусти.

Спочатку соку буде не дуже багато, не хвилюйтеся, залиште капусту на пару хвилин і вона пустить достатню кількість соку. На капусту ставимо вантаж. Збоку ставимо дерев’яну качалку або дерев’яну ложку, щоб виходили гази, і залишаємо на ніч.

На наступний день (або через добу) повинні з’явиться бульбашки. Це вірна ознака того, що процес почався.

Час буде багато в чому залежати від температури повітря будинку, цей процес може зайняти більше або менше часу. Ми знімаємо вантаж і часто протикаємо капусту качалкою, щоб звільнити гази. Якщо цього не робити, капуста може вийде занадто кислою.

Далі ставимо знову вантаж і так готуємо нашу капусту 3-4 дні.

Через три-чотири дні розсіл стане світліше, а бульбашки практично зникнуть. Це ознака того, що наша капуста готова.

Перекладаємо її в чисту банку, заливаємо розсолом, щоб він покрив поверхню капусти, накриваємо кришкою і далі зберігаємо в холодильнику.

Джерело:ukrainians.today

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *