Приготування дерунів звична справа для всіх українських господинь. І в більшості випадків, проста повсякденна страва.
Але якщо підійти до приготування з творчим натхненням отримаємо несподівано святковий смаколик, що годиться для прийому гостей.
Тож давайте витратимо не багато часу і приготуємо деруни по-особливому.
Інгредієнти:
картопля 6-7 шт., цибулина, печериці 300 гр, 2 зубці часнику, сіль, спеції, яйце, 1 ст. л. борошна, півсклянки сметани, 100 гр твердого сиру.
Картоплю, пів-цибулини та часничок натерти на тертці для дерунів. Додати сіль, перець, яйце та 1 ст. л. борошна.
Смажити подовгасті, тонкі деруни до золотистого кольору з обох боків.
Печериці або будь-які інші гриби тушкувати з цибулею та спеціями до готовності та перемолоти в комбайні на фарш.
Кожен дерун щедро змастити начинкою.
Звернути рулетиком і скласти у посудину для запікання.
Обкласти нарізаними грибочками, полити сметаною та посипати тертим сиром.
Запікати в печі протягом 10-15 хвилин.
Подавати, поливаючи підливою, що утворилась під час приготування. Смакота!!
Для різноманітності деруни також можна начинити фаршем з тушкованого м’ясця або приготувати в горщику.
Джерело:intermarium.news