Найкращий яблучний пиріг: багато яблук, мало тіста і хрустка скоринка

Смачний, солодкий пиріг з яблуками готується по дуже простому рецептом.

Пиріг виходить соковитим і ніжним, зі смачною карамельною скоринкою (завдяки цукру). Тісто для цієї солодкої випічки ми будемо робити на кефірі. Яблук в цьому пирозі дуже багато, тому він виходить ароматним, з насиченим смаком. Ще більше аромату випічці надає кориця і апельсинова цедра в тісті. Пиріг виходить дуже красивим, з хрусткою цукровою скоринкою. Під час випікання в будинку неповторний аромат.

склад продуктів

  • 1 кілограм очищених яблук;
  • 4 свіжих курячих яйця;
  • 160 грам цукрового піску + 40 грам;
  • 130 грам кефіру;
  • 1 чайна ложка екстракту ванілі;
  • дрібка солі;
  • 200 грам пшеничного борошна;
  • 10 грам розпушувача;
  • 2 чайні ложки кориці;
  • цедра одного апельсина.

Покроковий процес приготування

У миску розбиваємо все свіжі курячі яйця, які потрібні за рецептом.

Рекомендую відразу включити духовку на розігрів (на 180 градусів), так як тісто готується дуже швидко.

У миску з яйцями додаємо дрібку солі, цукровий пісок і ваніль. Збиваємо все міксером в пухку масу.

Відправляємо в миску теплий кефір (я використовую густий кефір, приготований в домашніх умовах).

Натираємо цедру апельсина на дрібній тертці, намагаючись не захопити білий прошарок (він може гірчити в готовій випічці).

Відправляємо апельсинову цедру в рідку масу. Знову все перемішуємо міксером. В сито висипаємо пшеничне борошно, розпушувач і дві третини кориці. Просіваємо отриману суху суміш в миску до рідких інгредієнтів. Замішуємо тісто міксером.

Яблука очищаємо від шкірки, видаляємо насіння і шаткуємо дуже тонко. Для цього можна скористатися спеціальною насадку на тертці.

Перекладаємо підготовлені яблука в тісто і перемішуємо лопаткою. Виходить дуже мало тіста і дуже багато яблук.

 

Форму (у мене розмірами 20*30*5) застилаємо пергаментним папером, змащуємо його олією або вершковим маслом. Перекладаємо в форму тісто з яблуками, розрівнюємо все лопаткою.
Цукровий пісок (40 грам) змішуємо з корицею, що залишилася, посипаємо отриманою сумішшю яблучний пиріг рівномірно зверху.

Форму відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку, приблизно на 50-55 хвилин.

Готовність, як завжди, перевіряємо дерев’яною шпажкою. Пиріг дістаємо з форми разом з папером і перекладаємо на решітку. Даємо йому охолонути, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо на стіл.

Джерело:osoblyva.com

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *