ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ, ЯКОМУ НЕМАЄ РІВНИХ

Якщо вам здається, що ви знаєте вже всі рецепти яблучних пирогів, то ми готові вас здивувати.

Дуже смачний і соковитий ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ від богині кондитерських виробів Олени Мироненко!

Складові для основи:

– Яблука (тверді, краще кислих сортів), очищені від шкірки і серцевини 1 кг

– Борошно 150 г

– Розпушувач 1 ч. л.

– Сіль щіпка

– Яйця 3 шт

– Цукор коричневий (можна білий) 120 г

– Молоко 100 г

– Лимон 1 шт

Складові для скоринки:

– Цукор коричневий (білий) 20 г

– Вершкове масло 15 г

Рецепт приготування яблучного пирога:

1. Підготувати форму 22-23 см діаметром (вистелити пергаментом або змастити вершковим маслом, обсипати манкою, надлишки струсити). Духовку розігріти до 180 С.

2. З лимона зняти цедру і віджати сік з половини. Яблука нарізати тонкими пластинками ножем, на тертці. Полити лимонним соком.

3. Яйця збити з цукром (не сильно), додати молоко. Борошно просіяти з розпушувачем, перетерти з цедрою.

4. Змішати яєчно-молочну суміш з борошняною, вилити тісто на яблука, акуратно змішати, щоб тісто покрило плівкою яблука.

5. Викласти в форму, злегка притиснути рукою. Зверху присипати цукром і викласти шматочки масла.

6. Випікати 40-60 хвилин. Подавати теплим або холодним. Мені більше подобається в холодному вигляді.

Смачного яблучного чаювання!

Джерело:intermarium.news

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *