Десять ознак того, що ваша печінка вмирає

У нас тільки одна печінка і нам необхідно про неї дбати! Вона не тільки допомагає виводити токсини і очищати кров, але також сприяє балансуванню гормонів, і відіграє велику роль у переробці і розподілі поживних речовин з їжі. Як же дізнатися, що печінка потребує допомоги і як її зробити? Давайте довідаємося про це далі в статті.

Існує помилкове уявлення, що щоб пошкодити печінку необхідно бути чи не алкоголіком, але насправді існують і інші причини, які можуть викликати її пошкодження і хвороби. Це може бути, наприклад, банальний прийом якого-небудь виду медичних препаратів і допоміжних засобів, який практикує більшість з нас.

Такі симптоми вказують на наявність захворювань печінки:

Бліді, білі або жовті нігті

Поява синців в різних місцях на тілі

Жовтизна шкіри та очей (розлиття жовчі)

Біль у животі та здуття

Набряки ніг і щиколоток

Свербіння шкіри

Чорна сеча

Блідий стул, або стул кривавого або дегтярного кольору

Хронічна втома

Нудота або блювання

Втрата апетиту

Якщо ви помітите у себе наявність одного чи більше зазначених вище симптомів, спочатку вам слід очистити печінку, змінивши свій раціон харчування. Зосередьтеся на вживанні більш здорової їжі, наприклад, овочів і фруктів, припиніть їсти рафіновані продукти, і тих, які зазнали технологічної обробки; збалансуйте свої порції.

Як очистити печінку:

Пийте багато води.

Сконцентруйтеся на використанні органічних продуктів і уникайте вживання продуктів, що містять ГМО.

Припиніть вживати всі види рафінованих цукрів, включаючи білий, коричневий, буряковий та тростинний цукор, так само як і сік цукрового очерету, і його кристали.

Збалансуйте свій раціон – збільшіть прийом корисних жирів, ферментованих харчових продуктів, нежарених горіхів, пророслих зерен, насіння, сирих продуктів та білків рослинного і тваринного походження.

Збільшіть вживання листових овочів зеленого кольору, багатих вітамінами B, C і K, а також мінерали — магній і фолатами.

Збільште прийом сірки допомогою вживання більшої кількості капусти кале, броколі, брюсельської капусти, спаржі, цибулі, часнику і яєць від курей вільного вигулу.

Уникайте вживання рафінованих олій і, провокують виникнення запалень. До них належать соняшникова, соєва, кукурудзяна, бавовняна, канолова, сафлорова олії.

Замініть вищезазначені олії більш здоровою їх альтернативою, такими як кокосова і пальмова олія, топлене масло з молока буйволиці, масло авокадо і масло з молока корови, яку годують травою кормом.

Збільште прийом продуктів, багатих на амінокислоти, таких як капуста, буряк, петрушка, шпинат, яйця від курей вільного вигулу і куряче м’ясо.

Обмежте вживання фруктози до двадцяти п’яти грамів на добу.

Збільште прийом дієтичної клітковини до тридцяти п’яти грамів на добу за рахунок споживання брюсельської капусти, капусти броколі, артишоків, авокадо, насіння чіа і льону.

При будь-якій можливості намагайтеся уникати вживання алкоголю (ми знаємо, що це не зовсім популярно, але ви ж хочете бути здоровими?).

Продукти, зазначені нижче, повинні стати невід’ємною частиною вашого раціону, так як вони краще справляються з чищенням і відновленням печінки.

Источник

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *