Зокрема, жінка у спільноті Рівняни готують попросила порадити рецепт, як приготувати цей делікатес. У відповідь коментарі користувачів мережі Галина відповіла, що гриб чоловік знайов у лісі, а сама рівнянка раніше ніколи не бачила цей продукт вживу. – Вони й справді ростуть під землею.
Ми збирали маслюки в молодому сосняку і там же була галявинка, повністю перерита дикими кабанами, купа їхніх слідів. Десь біля того місця чоловік і знайшов. Свині і собаки вміють їх шукати, є навіть породи, які для цього навчають.
Друзі-мисливці кажуть, що наші мисливські сеттери і такси теж уміють, головне – навчити. А цей грибочок, напевно, вони вирили, але не помітили, – розповіла Галина Чижевська.
До слова, трюфелі – це рід сумчастих грибів із підземними м’ясистими плодовими тілами. Кілограм першосортних свіжих грибів на ринку коштує 3500-4000 євро. Окремі рекордні екземпляри різних видів навіть продаються на аукціонах.
Джерело:www.bn24.biz.ua