Спосіб приготування та інгредієнти:
4 апельсина добре вимити щіточкою, обдати окропом, насухо витерти, покласти на 2 години в морозилку, а краще на ніч.
Нарізати невеликими шматками і пропустити через м’ясорубку. Залити масу трьома літрами холодної кип’яченої води, дати настоятися близько 10 хвилин.
Процідити через друшляк, потім процідити через марлю, складену в 5 шарів.
У сік що вийшов додати ще 6 літрів води, 1 кг цукру і 30 гр лимонної кислоти, все розмішати, розлити по пляшками дати настоятися близько години.
На виході маємо 9 літрів смачного апельсинового соку.
З того, що залишилося після проціджування можна зварити варення, додавши за смаком цукру і лимонної кислоти, варити в мікрохвильовці під закритою кришкою в три прийоми по 5 хв, помішуючи.
Насолоджуйтесь!