Змішувати продукти з різною швидкістю перетравлення не можна.
Чому? Тому що більш легкий продукт буде переварений і потрапить в кишечник раніше, ніж перетравиться важчий. В результаті їжа в шлунку ферментує, що може викликати отруєння всього організму!
Уповільнене засвоєння, ферментація цукрів і крохмалів завадять вам насолодитися смачною їжею і отримати від неї користь. А ще ферментація може викликати гази, здуття, болі в животі і розлад кишечника.
Ось які продукти ні в якому разі не можна змішувати:
1. Помідори з огірками.
Ці два овоча абсолютно несумісні! Коли вони потрапляють в шлунок одночасно, починається процес ферментації. Черевна порожнина заповнюється кислотою, що може привести до різних травних розладів.
2. Фрукти після обіду.
Є на десерт фрукти – дуже погана ідея! Справа в тому, що фрукти перетравлюються дуже довго, тому їм не можна надовго затримуватися в шлунку. Коли ви їсте їх після обіду, в шлунку починається бродіння, що викликає печію та інші травні розлади.
3. Макарони з сиром.
Це дуже популярна страва в усьому світі, але краще від нього утриматися. Макарони містять багато крохмалю, який перетравлюється довше, ніж білок, тому неминучий процес бродіння, що викликає проблеми з травленням. Те ж саме стосується макаронів з м’ясом.
4. М’ясо з сиром.
Це категорично неприпустиме поєднання! Не можна споживати занадто багато білка в одній страві. Кожна трапеза повинна включати в себе тільки один вид білка.
5. Апельсиновий сік з борошняними продуктами.
Ніколи не запивайте хліб або локшину апельсиновим соком, тому що кислота, необхідна для засвоєння соку, може зруйнувати фермент, необхідний для перетравлення крохмалю.
6. Овочі з сиром.
Ще одна комбінація, якої слід уникати. Це прямий шлях до здуття живота.
7. Кавун з динею.
Ці два фрукти не поєднуються. Їх потрібно їсти окремо один від одного і будь-яких інших фруктів.
8. Банани з молоком.
Хоча багатьом подобається це поєднання, банани з молоком дуже сильно уповільнюють травлення.
9. Йогурт з фруктами.
Багато додають фрукти в йогурт за сніданком, але це поєднання уповільнює засвоєння і шкодить мікрофлорі кишечника. Особливо це стосується ананасів, які стимулюють дію бактерій йогурту, що викликають харчове отруєння.
Харчуйтеся правильно – пошкодуйте своє тіло!
УВАГА ЦЯ СТАТТЯ МІСТИТЬ ТІЛЬКИ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ХАРАКТЕР !! НЕ ПРИЙМАЙТЕ НІЯКИХ РІШЕНЬ НЕ ПОРАДИВШИСЬ ЗІ СВОЇМ ЛІКАРЕМ!!!!!