Кажуть: «Хліб -Всьому голова!» А картопля, це друга голова! Одна голова добре, як то кажуть, а дві краще!
Існує безліч рецептів для приготування картоплі, але як гарнір, ми зазвичай їмо – картоплю варену, картоплю смажену і пюре! А іноді так хочеться чогось смачненького і незвичайного!
Рекомендуємо вам наступний рецепт! І сім’я і гості будуть в захваті гарантовано!
Картопля з сиром, запечена в духовці
СКЛАДОВІ
1 кг картоплі
50 г твердого сиру (можна трохи більше, на любителя)
30 г вершкового масла
1 ст. л. майонезу
1 ст. л. рубленого кропу (або іншої улюбленої зелені, яка підходить для запікання)
1/2 ч. л. солі
4 зубчики часнику
Приготування
Для початку потрібно ретельно вимити картоплини і зробити в кожній кілька проколів виделкою.
Потім поміщаємо їх в духовку і запікаємо протягом 45 -60 хв (час може коригуватися в залежності від розміру картоплин). Температуру можна встановити на 180 градусів.
Поки бульби запікаються, можна натерти сир на дрібній терці.
Далі перемішуємо сир з розм’якшеним маслом, продавлені часником з зеленню, майонезом, можна додати спеції за смаком. Але ми вибрали рецепт без зайвих смаків – тільки кріп і часничок!
З отриманої маси скачуємо сирні кульки.
Після того як запечена картопля охолола, робимо надрізи як показано на малюнку.
У розріз кожної картоплини кладемо сирну кульку. Ставимо її в розігріту духовку всього на пару хвилин, щоб начинка стала м’якою.
Такий гарнір стане вашим улюбленим!
Пробуйте і діліться вашими результатами в коментарях. Не забудьте розповісти про смаколики друзям!
Джерело:ukrainians.today