НАЙСМАЧНІША КАРТОПЛЯ, ЯКУ МЕНІ ДОВОДИЛОСЯ КУШТУВАТИ

Кажуть: «Хліб -Всьому голова!» А картопля, це друга голова! Одна голова добре, як то кажуть, а дві краще!

Існує безліч рецептів для приготування картоплі, але як гарнір, ми зазвичай їмо – картоплю варену, картоплю смажену і пюре! А іноді так хочеться чогось смачненького і незвичайного!

Рекомендуємо вам наступний рецепт! І сім’я і гості будуть в захваті гарантовано!

Картопля з сиром, запечена в духовці

СКЛАДОВІ

1 кг картоплі

50 г твердого сиру (можна трохи більше, на любителя)

30 г вершкового масла

1 ст. л. майонезу

1 ст. л. рубленого кропу (або іншої улюбленої зелені, яка підходить для запікання)

1/2 ч. л. солі

4 зубчики часнику

 

Приготування

Для початку потрібно ретельно вимити картоплини і зробити в кожній кілька проколів виделкою.

Потім поміщаємо їх в духовку і запікаємо протягом 45 -60 хв (час може коригуватися в залежності від розміру картоплин). Температуру можна встановити на 180 градусів.

Поки бульби запікаються, можна натерти сир на дрібній терці.

Далі перемішуємо сир з розм’якшеним маслом, продавлені часником з зеленню, майонезом, можна додати спеції за смаком. Але ми вибрали рецепт без зайвих смаків – тільки кріп і часничок!

З отриманої маси скачуємо сирні кульки.

Після того як запечена картопля охолола, робимо надрізи як показано на малюнку.

У розріз кожної картоплини кладемо сирну кульку. Ставимо її в розігріту духовку всього на пару хвилин, щоб начинка стала м’якою.

Такий гарнір стане вашим улюбленим!

Пробуйте і діліться вашими результатами в коментарях. Не забудьте розповісти про смаколики друзям!

Джерело:ukrainians.today

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *