Пісний апельсиновий кекс – смачна бюджетна випічка. У його складі немає ні яєць, ні вершкового масла, ні молока, але при цьому кекс виходить просто чудовим. Продукти для приготування знадобляться самі звичайні, за винятком апельсина.
Інгредієнти:
Пшеничне борошно – 430 г
соняшникова олія – 100 мл
вода – 100 мл
оцет – 1 ч.л.
сода – 1 ч.л.
цукор – 200 г
апельсин -1 шт.
кориця – дрібка
ізюм – 150 г
Рецепт приготування:
Ретельно промийте апельсин гарячою водою, а потім витріть насухо. На дрібній тертці натріть цедру з апельсина: тільки помаранчеву частину, намагаючись не захопити білий прошарок (він буде гірчити в готовій страві). Потім розріжте апельсин на дві частини і видавіть з нього сік: будь-яким зручним для вас способом.
У глибоку миску всипте цукор і вилийте олію. Все добре перемішайте. Додайте цедру апельсина, воду, апельсиновий сік і розмішайте. Соду погасіть оцтом, вилийте в миску, до решти інгредієнтів.
У цю суміш додайте просіяне борошно і корицю, замішайте тісто. Ізюм ретельно промийте і перемішайте з однією столовою ложкою борошна. Підготовлені таким чином родзинки відправте в тісто і перемішайте.
Форму для кексу змастіть соняшниковою олією і злегка присипте борошном. У форму викладіть тісто, рівномірно його розподіліть.
Відправте пісний апельсиновий кекс в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на одну годину.
Готовий кекс присипте цукровою пудрою.
Без молока, яєць та масла! Просто ідеальний ПІСНИЙ кекс до чаю
джерело:merezha.co