Лікарі б’ють на сполох!
Ось уже довгий час алюмінієва фольга є незамінним кухонним аксесуаром.
Напевно, цей матеріал можна знайти в кожному будинку.
У чому причина його популярності? Напевно, в тому, що фольга шалено ефективна для вирішення багатьох кухонних і побутових завдань.
Фольга часто використовується для покриття запіканок і інших страв з духовки.
Але недавнє дослідження показало, що якщо Ви готуєте з алюмінієвою фольгою, то наносите своєму здоров’ю непоправної шкоди.
У нашій статті ми представимо Вам всі факти, які потрібно знати про цей матеріал.
Простіше кажучи, якщо Ви готуєте з алюмінієвою фольгою, то граєтесь зі своїм здоров’ям.
Перше, що Вам потрібно знати: алюмінієва фольга небезпечна для мозку. Це нейротоксичний важкий метал, який пов’язаний з виникненням хвороби Альцгеймера.
Вплив цього металу може привести до розумової занепаду. Природно, все це може привести до втрати пам’яті і навіть звичайного контролю над своїм тілом.
Крім пошкодження мозку, приготування їжі з алюмінієвою фольгою також може негативно вплинути на кістки. Цей метал може накопичуватися всередині кісток.
Це реально погано, тому що він конкурує з кальцієм для простору всередині кісток і часто бере верх над необхідним нам мінералом.
Це також небезпечно для легень. Було доведено, що вдихання алюмінієвих частинок призводить до респіраторних проблем, таким як фіброз легенів.
Алюмінієві банки давно вже визнані ризикованими. Але чомусь до фольги роками не прискіпувалися, а дарма.
Доктор Ессам Зубайди, дослідник Хімічної інженерії в Американському університеті Шарджі, виявив, що тільки одна їжа, приготована за допомогою жерстяної фольги, може вилуговувати 400 мг алюмінію.
“Чим вище температура, тим більше вилуговування. Фольга не підходить для приготування їжі і не підходить для використання з овочами, як помідори, цитрусовий сік або спеції ”
Всесвітня організація охорони здоров’я попереджає, що в організмі людей не повинно бути більше 60 мг алюмінію