Про що мовчать виробники! Вся правда про курячу грудку на що звернути увагу…

Які насправді корми використовують на птахофермах для такого швидкого росту? Адже всього-на-всього декілька тижнів – та м’ясо вже готове на продаж, хоча в інших господарів такий результат просто неможливий. Ось декілька порад, які потрібно запам’ятати перед купівлею курятини у магазині.

Низька ціна – погана якість. У цьому м’ясі міститься велика кількість білку та корисних речовин. Тому дієтологи часто рекомендують саме птицю для щоденного раціону. Воно надає організму всю необхідну енергію та відчуття ситості. Однак, якщо курятина – важливий елемент у харчуванні, тоді чому у деяких магазинах різниця у ціні може становити майже 50 %? Все дуже просто – продукт є низького сорту.

Багато великих птахоферм намагаються якнайбільше зекономити на витратах, тому купують дешевий корм та спеціальні медикаментозні препарати для швидкого набору ваги. Звісно, що якісь таких продуктів дуже сумнівна.

Отож, для того, щоб ми отримали свіже м’ясо, знадобиться приблизно 6-7 тижнів на фермі. Звісно, що там птиця може піти на забій або ж загинути природно. Наприклад, згадайте, що у селі курки можуть жити навіть рік та більше – все для того, щоб за такий тривалий проміжок часу птиця набрала якомога більше ваги.

Завдяки чому у курки так стрімко може набиратися маса?

Весь секрет простий – хімічні добавки та корми, які часто використовують головні технологи на виробництві. Ще до народження курчати вони обробляють шкаралупу яйця додатковими спеціальними дезінфекційними розчинами, завдяки чому пришвидшують процес вилуплення.

Згодом, їх переносять в інший сектор – цех вирощування. Там можуть колоти багато вакцин для набору маси, тримати під шкідливим світлом в інкубаторі або навіть годувати хімічними добавками-кормами, які часто можуть бути небезпечними для здоров’я людини.

Яка небезпека приховується за стінами птахоферми?

Часто з метою економії грошей на виробництві, птахів вакцинують за допомогою спеціальних аерозолів-розпилювачів, адже індивідуальні голки та шприци – діло дороге й затратне. Однак, чи є ці медикаменти правильними та сертифікованими? Завдяки такому “безпечному” шляху людина може заразитися різноманітними хворобами та довго лікуватися.

Наприклад, захворювання печінки, нирок й травної системи загалом. Особливо таке м’ясо небезпечне для алергіків, яке може тільки ускладнити ситуацію.

Корм – це також загроза для здоров’я?

У таких спеціальних добавках міститься жіночий гормон росту – естроген та інші шкідливі пестициди. Тому часто у людей порушується гормональний фон та виникають такі проблеми, як безпліддя чи збій менструального циклу в жінок. І це тільки початок списку.

Які ще існують наслідки? Наприклад, це можуть бути шкірні висипання та прищі, алергічна реакція та низький імунітет. Звісно, що після такого раціону організм не зможе самостійно виробляти потрібну дозу гормонів. Здається, що це просто звичайний шматочок м’яса! Особливо небезпечно давати малим діткам таку їжу, адже вони можуть захворіти на сальмонельоз або знизити репродукційну систему. Жодна матуся не бажає такого для свого малюка.

Висновок.

Потрібно уважно вивчати продукцію на прилавках у магазині чи базарі. Завдяки такій пильності ви можете вберегти себе та родину від різноманітних захворювань. Намагайтеся купувати тільки у тих продавців, які мають спеціальні сертифікати безпеки та дотримуються всіх вимог щодо зберігання м’яса. Звісно, що поганий вигляд та низька ціна – перші показники того, що цей продукт зможе нашкодити вашому здоров’ю!

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *