ДЕРУНИ ПО-ОСОБЛИВОМУ. ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

Приготування дерунів звична справа для всіх українських господинь. І в більшості випадків, проста повсякденна страва.

Але якщо підійти до приготування з творчим натхненням отримаємо несподівано святковий смаколик, що годиться для прийому гостей.

Тож давайте витратимо не багато часу і приготуємо деруни по-особливому.

Інгредієнти:

картопля 6-7 шт., цибулина, печериці 300 гр, 2 зубці часнику, сіль, спеції, яйце, 1 ст. л. борошна, півсклянки сметани, 100 гр твердого сиру.

Картоплю, пів-цибулини та часничок натерти на тертці для дерунів. Додати сіль, перець, яйце та 1 ст. л. борошна.

Смажити подовгасті, тонкі деруни до золотистого кольору з обох боків.

Печериці або будь-які інші гриби тушкувати з цибулею та спеціями до готовності та перемолоти в комбайні на фарш.

Кожен дерун щедро змастити начинкою.

Звернути рулетиком і скласти у посудину для запікання.

Обкласти нарізаними грибочками, полити сметаною та посипати тертим сиром.

Запікати в печі протягом 10-15 хвилин.

Подавати, поливаючи підливою, що утворилась під час приготування. Смакота!!

Для різноманітності деруни також можна начинити фаршем з тушкованого м’ясця або приготувати в горщику.

Джерело:intermarium.news

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *