Обожнюю гороховий суп ще з дитинства. Зараз в інтернеті можна знайти безліч рецептів його приготування: на різних бульйонах, з реберцями і без, з різними спеціями.
Однак кожен рецепт має один і той же пункт – довге і нудне попереднє замочування гороху. Я до сих пір пам’ятаю, як мої мама і бабуся замочували спочатку горох на всю ніч, а потім ще його варили кілька годин.
Цей спосіб приготування мене дуже дратував, тому я свій улюблений суп раніше готувала дуже рідко. Однак я знайшла спосіб, який дозволяє мені приготувати горох всього за п’ять хвилин.
Для приготування супу я беру звичайний цілий горох, зрідка колотий, в цьому немає ніякої різниці. Будь-який горох у мене вариться п’ять хвилин, як в супі, так і в каші. Зараз все розповім на прикладі горохового супу
Які продукти потрібні:
Картопля;
морквина;
Цибуля;
Горох;
Спеції на ваш смак;
За бажанням копченості.
Переходжу до приготування:
Картоплю я спочатку варю цілиою, а потім товчу, оскільки мені подобається суп-пюре. Пасерую цибулю і моркву.
А тепер черга гороху. Виробник не важливий, купую який є.
Насипаю трохи гороху в чашу блендера і перетворюю в борошно.
Як тільки картопелька зварилася, відправляю до неї пасеровані овочі і копченості. Останнім всипаю порошок з гороху і розмішую. Супчик густіє на очах.
У підсумку він виходить густим і наваристим. Більше не чекаю три години, поки горох розвариться.
Смак супу точно такий же, як при замочуванні і довгому варінні гороху.
Смачного!