Лікарі розповіли, навіщо варто їсти лимонну цедру та яких захворювань можна не боятися з нею.
Очищаючи лимон від шкірки, ми викидаємо щось дуже корисне, а судячи по набору вітамінів в цедрі, вона навіть корисніше самої м’якоті. Видання Хроніка.інфо розповіло про користь лимонної шкірки.
Цедра лимону і кішківник
Незбалансоване харчування, надлишок білка з червоного м’яса вважається дослідниками головними причинами раку товстої кишки. Дане захворювання стає все поширенішим по всій земній кулі, особливо там, де люди їдять дуже багато обробленого червоного м’яса, — приміром, ковбасу. Найголовнішої шкоди завдають копчені продукти, адже їх багато хто любить вживати в їжу. Так що цедра лимона стає просто незамінною в раціоні. Корисна цедра лимона тим, що в ній багато флавоноїдів, діосміну і геспиридина — речовин, активно пригнічуючих появу і зростання ракової пухлини в твердому кишечнику.
Цедра лимону — джерело лімонену
Лімонен — речовина без кольору, що заважає раку шкіри у людини розвиватися. Лімонен — вкрай важлива речовина, що входить до складу олії лимону. Крім цього, цедра лимону заважає шкірі старіти. Варто натерти її на дрібну тертку і нанести на шкіру рук на 10 хвилин — шкіра стане світлішою, а при постійному застосування ще більш еластичною.
Цедра лимону і дієтологія
Дієтологи повідомляють: цедра лимону може ефективно заважати утворенню нових клітин жиру в тілі людини. Під рукою є цедра лимону? Їжте її, ретельно жуючи. Це, до речі, вкрай корисно для порожнини рота. А також для судин — речовини, які знаходяться в цедрі лимону, чистять їх від холестерину.
Цедра лимону і цукровий діабет
В цедрі лимону багато поліфенолів — речовин, що заважають утворенню жирового прошарку на животі. Так званий абдомінальний жир загрожує загальному стану здоров’я людини — обволікаючи внутрішні органи, він не дає їм нормально працювати. Однак це ще не все: абдомінальний жир є причиною розвитку цукрового діабету. Цедра лимону — відмінний засіб профілактики і для даної проблеми.
Як зібрати цедру лимону
Найкращий спосіб зберегти корисні властивості цедри — зняти її фруктовим ножем з найменшою кількістю білого прошарку і просушити. Подрібнивши висушену цедру лимону у порошок можна змішувати її зі спеціями, які ви додаєте в м’ясо або рибу. Або при випіканні. Вітамін С, щоправда, при цьому буде зруйнований, але безліч інших корисних речовин залишиться.
Джерело:onlineua.club