Ловіть, Господині! Надзвичайно Смачний Маринад Для Будь-Яких Грибів

Складові:

1 літр води

2 ст. л. цукру

4 ч. л. солі

3 шт. лаврового листа

6 горошин запашного перцю

4 шт. гвоздики

3 шматочки кориці (меленої ½ ч. л.)

3 ч. л. оцтової есенції 70%

При використанні столового 5% оцту необхідно взяти 800 мл води і 200 мл 5% оцту. При використанні 9% оцту — 890 мл води і 110 мл 9% оцту.

Приготування:

Закип’ятити воду, додати спеції, проварити хвилини три (оцет додати в кінці варіння), зняти з вогню. Маринад готовий. (Маринад можна готувати заздалегідь.)

Гриби добре промити, великі розрізати (я намагаюся не різати, для маринування беру найдрібніші грибочки), покласти в холодну воду і довести до кипіння, потім воду злити.

У другій воді, підсолити за смаком, гриби варити, не очікуючи моменту закипання. Коли вода почне кипіти, гриби обережно перемішати і зняти піну. В кінці варіння гриби почнуть осідати на дно.

Шумівкою вийняти гриби, розкласти в стерильні банки (на 2/3 висоти, не щільно), злити з банок залишки відвару і залити готовим маринадом (до повної банки).

Потім в маринаді грибочки розправляться, поглинуть маринад і займуть весь об’єм банки. Банки закрити, гриби зберігати в холодильнику.

Смачного!

Джерело

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *