Найкраще вино – домашнє, зі свого винограду. Я роблю його щороку і завжди смачне вдається!

Домашнє вино з винограду

Виноград, цукор.

“Виноград обрізаю після перших морозів. Не мию! Це важливо. Я і від гілочок не відділяю! Тобто кладу всю грону.

Але без гілочок воно виходить не таке терпке.

Складаю в 40-літрову каструлю. Жмакаю добре і залишаю на кілька днів, щоб жмих піднявся і почався процес бродіння. Потім через прес відціжую сік.

В соці розводжу цукор. Тобто відливпю десь 1 літру соку в каструлю добавляю 1 кг цукру, на вогні підінріваю до розчинення цукру, але не кип’ячу.

Виливаю гарячим в загальний сік, перемішую пробую на смак. Мало – знову сік + цукор і на вогонь, поки не доб’ юся солодкого смаку. Потім під час бродіння вино стає менш солодким.

Розливаю в 3-літрові банки, але не повні, і ставлю на гідрозатвор (купила спеціальні кришки з трубочкою для вина).

Десь місяць воно стоїть. Перестало булькати, зробилося прозорим, з’явився осад на дні – зціджую, розливаю у чисті банки і ставлю в кладовку”.

Рецептом поділилася Наталія Панченко

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *