Цінителі домашнього алkоголю напевно погодяться з тим, що одним з найкращих представників цього роду напоїв є коньяк. Найчастіше саме домашній коньяк з дубової кори стає тим напоєм, яким пригощають своїх гостей.
Цей ароматний напій з м’яким смаком, звичайно ж, не можна назвати повноцінним коньяком, що виготовляється в умовах виробництва з елітних сортів винограду, проте і до роду низькоякісних «бормотуху» відносити його було б несправедливо. Як же зробити коньяк з дубової кори в домашніх умовах, щоб не соромно було пригостити друзів? Існує багато рецептів приготування коньяку в домашніх умовах, але цей найкращий.
Повідомляє merezha.co
Перевірений роками напій – домашній коньяк зі спuрту на дубовій корі «по-селянськи». Інгредієнти (основні):
3 л спiрту, розведеного до 45-50 градусів;
4 ст. л. дубової кори або дубова тріска 6 штук 10 см в довжину 4х4 см в товщину;
3 ст. л. цукру;
15 сушених ягід шипшини;
4 шт. чорного перцю горошком;
1 ч. л. якісного крупнолистового чорного чаю;
1 гілочка звіробою.
Крім основних інгредієнтів також побажанням можна використовувати такі додаткові компоненти як:
1 ст. л. родзинок;
1 шт. чорносливу;
1 шт. ванілі в стручку (близько 3 см.);
15 г душиці;
20 г чебрецю.
Послідовність дій:
Для початку необхідно приготувати карамельний сироп з цукру, розчиненого в невеликій кількості води. Після цього всі інгредієнти необхідно помістити в трилітрову банку, залити розведеним спиртом і відправити для настоювання в темне місце на тиждень. Кору дуба і шипшина рекомендується попередньо замочити в гарячій кип’яченій воді на 15 хвилин, просушити і тільки потім використовувати для приготування напою.
Через 7 днів потрібно вийняти з банки ваніль і чорнослив і настоювати напій ще два тижні, при цьому банку необхідно струшувати кожні два дні. Через 3 тижні напій слід процідити через кілька шарів марлі, розлити по пляшках і відправити «на відпочинок» ще на тиждень в льох або холодильник. Якщо після цього знову з’явиться осад, напій слід знову відфільтрувати.
При цьому пам’ятайте, чим довше він буде зберігатись після проціджування, тим краще буде його смак.