Рецепти гарячих страв на новий рік 2019

Жоден святковий стіл не обходиться без гарячих страв – ось кілька простих рецептів до новорічного столу 2019.

Запечена форель з лимонним соусом

До нового року залишається все менше часу, а тому господиням слід вже зараз подумати про те, які страви будуть у них на новорічному столі 2019 .

Відзначимо, що астрологи не рекомендують ставити на новорічний стіл 2019 страви з свинини, мовляв, господиня року просто не зрозуміє таких прагнень. Давайте розглянемо декілька рецептів страв з кролика, індички, курки, форелі і скумбрії.

Курячі гомілки в листковому тісті

Складові:

  • 8 шт курячі гомілки
  • 1/4 склянки вершкового масло
  • 1/2 склянки соусу барбекю
  • 40 грам листкового тіста
  • 1 шт яйце
  • 2 ч.л. тертого пармезану
  • ч.л. італійські спеції
  • 2 ч.л. обсмаженого насіння кунжуту

Приготування:

Підготуйте курячі гомілки – промийте і зніміть шкіру.

У сковороді на середньому вогні розігрійте вершкове масло, додайте соус барбекю і викладіть гомілки в сковороду. Доведіть масу до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте близько півгодини, періодично перевертаючи. Вимкніть вогонь і дайте охолонути при кімнатній температурі.

Листкове тісто розкачати і порізати на 8 трикутників. Змастіть трикутники збитим яйцем, посипати сиром і італійськими травами.

Розігрійте духовку до 180 градусів, на кожен трикутник тіста викладіть по гомілці і обгоніть. Гомілки в тісті змастіть збитим яйцем і посипте обсмаженим кунжутом.

Покладіть деко з гомілками в духовку і випікайте близько 13-15 хвилин до золотистого кольору.

Кролик в пиві

Складові:

  • 1,5 кг кролик
  • 2 шт цибулі
  • 3 зубчики часнику
  • 300 мл пивa
  • 1 ст.л борошна
  • 2 листочка базиліка
  • 50 мл рослинної олії
  • 1 ч.л сухих спецій
  • сіль за смаком

Приготування:

Кролика промийте і розділіть на порційні шматки і просушіть.

Шматочки кролика обсмажте на олії або вершковому маслі на сильному вогні до золотистої скоринки. Обсмажене м’ясо викладіть на тарілку.

Цибулю наріжте півкільцями, часник – пластинами. На сковороді розігрійте олію обсмажте цибулю, а потім додайте часник. Смажте ще близько 2-3 хвилин. До обсмаженої цибулі додайте борошно і ретельно перемішайте.

Кролика викладіть в глибоку форму для запікання, зверху викладіть цибулю і часник, посоліть, поперчіть і додайте спеції. Влийте пивo і додайте води, щоб рідина покривала м’ясо.

Накрийте форму кришкою або фольгою і відправляйте в духовку на 1,5 – 2 години.

Рулет з індички

Складові:

  • 700 г філе індички
  • 1 шт мандарин
  • 100 г твердого сиру
  • 2-3 щіпки прованських трав
  • сіль і перець за смаком

Приготування:

Філе індички промийте та висушіть, потім відбийте молоточком і приправте спеціями і сіллю. Залиште на 10-15 хвилин.

Розподіліть по філе тертий сир. Часточки мандарини очистіть від кісточок і плівок, викладіть поверх сиру.

Згорніть щільний рулет і зв’яжіть кулінарною ниткою. Загорніть у фольгу і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.

За 10 хвилин до готовності зніміть фольгу і зарум’яньте верх рулету. Дайте рулету трохи охолонути і подавайте до столу нарізаний порційними шматочками.

Скумбрія з лимоном

Складові:

  • 1 шт скумбрія
  • 200 грам грибів
  • 1 морквина
  • 1 шт цибуля ріпчаста
  • 1 шт лимон
  • зелень і спеції за смаком
  • сіль
  • майонез, рослинна олія

Приготування:

Скумбрію попатрайте, добре промийте і просушіть паперовими рушниками.

З лимона вичавіть лимонний сік і полийте ним рибу, приправте спеціями і сіллю.

На сковороді обсмажте гриби, моркву натріть, цибулю наріжте. Нафаршируйте скумбрію начинкою з грибів, моркви і цибулі, заправлену майонезом. Загорніть рибу у фольгу.

Випікайте скумбрію в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30-40 хвилин

Запечена форель з лимонним соусом

Складові:

  • 1 шт форель
  • 3 зубчики часнику
  • 3 ст.л. оливкового масла
  • 1 шт лимон (сік і цедра)
  • пучок петрушки
  • сіль і перець

Приготування:

Форель випатрайте, добре промийте і просушіть паперовими рушниками. Посоліть і поперчіть.

Приготуйте лимонний соус – дрібно порубайте петрушку, часник дрібно порубайте або пропустіть через прес. Збийте до білого кольору оливкову олія, сік лимона і цедру. Додайте в соус петрушку і часник, змастіть отриманим соусом рибу зовні і всередині.

Випікайте рибу в добре розігрітій духовці близько 15-20 хвилин.

Смачного!

Джерело:merezha.co

 

 

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *