Різдвяний узвар: бабуся розповіла старовинний рецепт найсмачнішого напою. Оце дійсно справжній узвар.

Напій узвар найчастіше готується в Україні на Різдвяний Свят вечір і в інші церковні свята.

Наближається Різдво Христово, і редакция  пропонує тобі приготувати найсмачніший узвар, рецепт якого такий простий і не потребує екзотичних продуктів, а тільки рідні, українські фрукти, що ростуть у кожному саду.

Вариться компот із сухофруктів або узвар, як і звичайний компот, з єдиною різницею: перед приготуванням сухофрукти слід замочити на деякий час у воді.

В якості підсолоджувача замість цукру в узварі обов’язково використовуйте мед, він надасть узвару ще кращого смаку.

Щоб приготувати узвар, за рецептом слід взяти такі продукти:

  • 100 г меду,
  • 200 г чорносливу,
  • 200 г сушених груш,
  • 200 г сушених яблук,
  • 100 г ізюму,
  • 5 л води.

Узвар – рецепт приготування:

 

  • Перед тим, як варити узвар, підготуй сухофрукти. Для цього помий їх теплою водою і залий їх на 10 хвилин холодною водою.
  • Накрий узвар кришкою і залиш на 2-3 години, щоб настоявся.
  • Налий у каструлю 5 л води, поклади груші і яблука і вари на повільному вогні 15 хвилин.
  • Потім додай в узвар чорнослив та ізюм і вари ще 10-15 хвилин.
  • Процідіть узвар, додай мед і подавай узвар до столу охолодженим.

 

Смачного!

Джерело:merezha.co

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською...

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *