Прийшов сезон заготівель і починається він з заморожування зелені і щавлю. Можна закривати в банки з сіллю. Але це займає багато місця, а порційна заморозка, допомагає отримати багато заготовок.
1. Щавель промиваємо і добре просушуємо.
Також беремо петрушку, кріп і зелену цибулю. Зелень також промиваємо, струшуємо воду і просушуємо
Тепер всю зелень ріжемо: листя щавлю не потрібно різати занадто дрібно, просто на шматки.
У силіконові форми для кексів укладаємо щавель, ущільнюємо і заливаємо водою (прохолодною, кип’яченою). Відправляємо форму в морозильну камеру. Коли все замерзне, виймаємо заморожені форми і складаємо в пакет.
2 . Змішуємо кріп, петрушку і зелену цибулю, щавель, перемішуємо.
Укладаємо в пакети масу видаляємо повітря, закриваємо пакет і відправляємо заморожувати.
3. Змішуємо всі інгредієнти і додаємо ще моркву – так можна не використовувати в супах зажарку, а просто додати суміш овочів з щавлем.
Заморожена зелень завжди в ходу, тому варто підготувати багато різних варіантів заготовок.
Джерело:smereka-ua.pro