Рецепт цього пирога дійсно особливий, а це можна зрозуміти вже навіть з назви — «Яблучні ріжки». Готується така смачна випічка з дуже смачного дріжджового тіста, а ніжні тушковані яблука є ідеальною начинкою.
Про це пише сайт Пошепки
Дріжджовий яблучний пиріг:
Складові:
- 500 г пшеничного борошна
- 250 мл молока
- 7 г сухих дріжджів
- 40 г вершкового масла
- 30 мл соняшникової олії
- 70 г цукрового піску
- 0,5 ч. л. солі
- 1 яйце
Інгредієнти для кондитерської крихти:
- 200 г цукру
- 120 г вершкового масла
- 150 г пшеничного борошна
Інгредієнти для начинки:
- 5 яблук
- 30 г вершкового масла
- 1 ч. л. кориці
- 1 яйце (для змащування пирога)
Приготування:
1. Борошно потрібно просіяти і змішати з сухими дріжджами.
2. Молоко підігріти і розчинити в ньому цукор та сіль. Потім це молоко змішати з борошном, яйцям, розтопленим вершковим маслом.
3. Почати замішувати тісто й додавати соняшникову олію. Руками вимішувати протягом 7 хвилин. Ви маєте отримати еластичне, гладеньке тісто, яке не липне до рук.
4. Потім тісто потрібно накрити харчовою плівкою і залишити його на 1 — 1,5 години. За цей час воно має підійти.
5. Яблука очистити від шкірки та нарізати кубиками середнього розміру. Тушкувати яблука на вершковому маслі протягом 5 хвилин.
6. Додати до яблук корицю та зняти з вогню.
7. Далі ми починаємо готувати кондитерську крихту: виделкою потрібно перетерти вершкове масло і цукор. Потім додати ще борошно й перетирати руками, щоб утворилася крихта. Потім помістити її в холодильник.
8. Коли підійметься тісто, з нього потрібно сформувати 8 однакових куль. Потім ще і їх накрити харчовою плівкою й залишити на 7 хвилин.
9. Потім з кожної кулі сформувати круглі коржі, форма для випічки має бути діаметром 30 см, а ці коржі трішки менші за розміром.
10. Крихту потрібно поділити на дві частини, взяти одну з них й розподіли її по половині кожного коржа.
11. Потім тісто потрібно скласти навпіл, щоб крихта опинилася всередині. Злегка все слід притиснути рукою.
12. Ще частину крихти потрібно залишити для прикраси, а все, що залишилося, розподілити по інших коржах.
13. Наступним шаром на корж викладаємо яблука та загортаємо тісто до центру з двох сторін. Ви маєте отримати два конусні рулетики.
14. Форму для випікання слід змастити вершковим маслом, зверху посипати борошном й викласти рулетики так, як зображено на світлині.
15. Потім рулетики накрити харчовою плівкою й залишити на 40 хвилин.
16. Збити яйце та змастити ним весь пиріг. Присипати крихтою.
17. Розігріти духовку до 150 градусів та випікати протягом 40 — 50 хвилин.
18. Потім вийняти пиріг й залишити охолонути.
Смачного!
Вам сподобався рецепт?U2
Джерело:tsikavyysvit.pp.ua