Нагідки (календула, як багато хто їх називає) – красиві квіти, які цвітуть усе літо і до того є ще й ліками.
“Влітку моя мама протягом 2–3 тижнів щодня з’їдала по 2–3 свіжі квітки, – розповідає Зінаїда Устимчук. – Мама казала, що таким чином підтримує печінку”.
Жінка радила заварювати квіти нагідок, якщо виникали запaльні жiночі захвopювання: 3 ст. ложки квітів залити 0,5 л окропу й витримати на малому вогні 5 хв.
Процідженим відваром cпpuнцюватися.
“А ще за рецептом бабусі мама готувала мазь зі свіжих квіток нагідок, які мають потужну бактерицидну дію, – ділиться жінка. – Для цього 100 г квітів разом з 200 г масла (ліпше домашнього) кип’ятити на водяній бані 1 год. Процідити і змащувати прищі, інші уражені місця. Можливо, комусь із читачів ці рецепти стануть у пригоді”.
Стаття носить виключно інформаційний характер. Пам’ятайте, самолікування може бути шкідливим для Вашого здоров’я! При перших ознаках захворювання, проконсультуйтеся з лікарем!
Джерело:ukrainians.today