Його вживають практично всі дорослі. Рак кишківника — дуже поширене онкологічне захворювання. Недавнє дослідження показало зв’язок між популярним напоєм і підвищеним ризиком цього захворювання, пише Express.
Що таке рак кишківника? Захворювання починається, коли ракові клітини безконтрольно діляться і розмножуються у товстій кишці. Точна причина раку кишківника поки що невідома. Однак дослідження показали, що кілька факторів можуть підвищити ймовірність його розвитку.
Так, недавнє дослідження повідомляє, що саме споживання алкоголю в рази підвищує ризики раку кишківника. Дослідження, опубліковане в журналі Jama показало, що саме спиртні напої можуть призводити до утворення ракових клітин в кишківнику.
Скільки алкоголю небезпечно? Зокрема, вчені виявили, що вживання чотирьох або більше алкогольних напоїв на тиждень пов’язане з підвищеним ризиком раку кишківника.
Раніше дослідження виявило підвищений ризик раку кишківника у тих, хто п’є одну порцію спиртного в день, включаючи тих, хто вживає навіть легкі алкогольні напої.
Дослідження також показало, що ризик збільшується зі споживаною кількістю і що для чоловіків він вище, ніж для жінок.
Той факт, що ризик для чоловіків був трохи вище, ніж для жінок, може бути пов’язаний з тим, що ми по-різному розщеплюємо алкоголь в залежності від нашої статі.
Більш того, дослідження, опубліковане в Європейському дослідженні раку та харчування (EPIC) 5, встановило чіткий зв’язок між вживанням понад 30 г алкоголю в день і раком кишківника.